אי שם בשנות התשעים בכל בית החלו להופיע סורקים. לצד מדפסות חדישות, מהירות וקטנות (יחסית) אנשים הציבו סורק, כזה שנועד לעשות את מה שמכות צילום עושה רק בצורה הרבה יותר מסורבלת. המצב היום לא השתנה, עדיין בחלק גדול מהבתים יש סורקים, רק שהם נראים אחרת לגמרי ועובדים בצורה מעט שונה.
אם בזמנו סורקים לבית היו מאפשרים לנו לעלות תמונה למחשב, אז היינו צריכים לשמור אותה במחשב ואז יכולנו להדפיס אותה, והכל בהליך מאוד לא נוח, איטי, שלא נדבר על כך שהסורק עצמו, פיזית, היה תופס שטח מאוד גדול, הרי שכיום המצב השתנה. כיום סורקים לבית באים כחלק ממערך כולל של מדפסת ומכונת צילום ולעיתים אף כולל פקס. כך שבמערכת אחת יש את כל החלקים.
סורקים לבית עובדים היום בצורה יותר מהיר, הם מסוגלים לעבוד גם על מסמכים ותמונות בצבעים שונים, וכן ניתן לשנות את איכותם בצורה נוחה ופשוטה. מאחר וכל המכשירים מחוברים תחת קורת גג אחד, הרי שניתן לבצע בהם שינויים ופיתוחים שונים בזמן העבודה.
מה צריך לדעת לפני שרוכשים סורק לבית
מאחר וקיים מבחר גדול של סורקים לבית יש לשים לב לפרטים שונים בשביל שנדע לבחור את המכשיר היעיל ביותר שיתאים לצרכים שלנו.
ראשית, יש לנו אפשרות לבחור בין סורק שולחני שמגיע לבד. זה בהנחה ואנחנו לא צריכים שיהיו משולבים איתו עוד מכשירים. יש לנו אפשרות לבחור גם בסורק משולב, כמו זה שציינו כאן, עם מדפסת ומכונת צילום. אפשרות אחרת היא לרכוש סורק משרדי שכולל גם פקס.
שנית, יש לבדוק את גודל הסורק. בדרך כלל סורק מגיע בגודל עמוד A4, אך מי שרוצה יכול למצוא גם סורקים גדולים יותר, אך השימוש בהם נפוץ פחות.
שלוש, הסורק צריך להיות בעל חיבור לאינטרנט וכן צריך שיהיה בו חיבור למצלמות דיגיטליות ומצלמות וידיאו. כך נוכל לסרוק ישירות מהן בלי שנצטרך לעלות את התמונות למחשב ומשם לסרוק.
ארבע, יש לבדוק את הרזולוציה של הסורק. ככל שהרזולוציה טובה יותר כך התמונה תצא באיכות הרבה יותר גבוהה. הרזולוציה נמדדת על במספר נקודות על אינצ', ככל שיש יותר נקודות (DPI) כך הרזולוציה גבוהה יותר.
חמש, צבעים, יש לשים לב לחדות הצבע והעומק שלו. ככל שהצבע חד ועמוק יותר כך התמונה תיסרק בצורה טובה יותר.
נקודה אחרונה, רצוי לבדוק את מהירות הסריקה, מאחר ובדרך כלל סריקה לוקחת זמן יש לקחת את זה בחשבון בשביל שנוכל משירות יעיל של הסורק.